Online studeren vaarbewijs België

Online studeren voor vaarbewijs België

Toegegeven, we hebben allemaal weinig tijd (en soms weinig geduld) om alle certificaten te behalen die noodzakelijk zijn om onze hobby te beoefenen. Maar soms is het toch noodzakelijk om er even wat meer tijd en moeite aan te besteden. Enkel online studeren is dan ook niet voldoende.

Dat geldt ook voor het behalen van het vaarbewijs België. Om veilig te leren varen en goed voorbereid en met kennis van zaken op het water te gaan in België en ook daarbuiten, is een goede voorbereiding noodzakelijk. Zowel wat de theoretische kennis als de praktijkervaring betreft.

Om het Belgisch vaarbewijs te behalen, neem je deel aan het theoretisch examen en leg je een praktijktest af. Er worden heel wat online interactieve tools aangeboden op internet. Weinige van deze online studies zijn representatief voor het overheidsexamen, bevatten zelfs fouten of functioneren niet echt gebruiksvriendelijk.

Ontvang gratis een opleidingsplan op maat
+ 5000 cursisten gingen je voor

Is online studeren voor het vaarbewijs België aan te raden? Het kan, maar er zijn valkuilen.

De voorbereiding voor het theoretisch examen van de overheid kan je bij CruiseTops zeker doen via zelfstudie, waarin we het online studeren in verwerken. Wil je al eens kijken of online examentraining vaarbewijs België iets voor jou is of wil je je slaagkansen al eens inschatten met een eerste voordelige training of online studie?

Je kan onze interactieve training voor het vaarbewijs België aanschaffen voor de oefenperiode die je zelf wenst:

Optimaal voorbereiden op het Belgisch vaarbewijs: Onze online studiecombinatie

Heb je voldoende studiediscipline, heb je de leerstof bij online studeren meestal snel onder de knie zonder dat die bijkomende uitleg behoeft of ben je al vertrouwd met het varen en de regelgeving? Dan raden we je deze combinatie van online studeren aan:

  • Ons leerboek “leergids voor het vaarbewijs” dat alle leerstof bevat van het beperkt en algemeen vaarbewijs België.

Bij elke vraag zal je de de resultaten te zien krijgen met eventuele feedback over het juiste antwoord. Je kan oefenen per onderwerp of een proefexamen afleggen zoals je dat ook op het overheidsexamen zal

ervaren. Een zeer toegankelijke manier van online studeren!

Hulp nodig? Neem contact op en krijg persoonlijke begeleiding om  jouw vaarbewijs in België te behalen!

#1 in Vlaanderen - meer dan 5000 tevreden cursisten - 10/10 van onze klanten

Een inschrijving voor een theorische examen voor het behalen van het vaarbewijs

Hoe ziet de vraagstelling van het proefexamen vaarbewijs er nu exact uit? 

De vragen op het examen vaarbewijs bij de FOD-mobiliteit België, worden multiple choice gesteld via de computer. Onze proefexamens in online studie, zijn een nagebootste simulatie van hoe het examen zal verlopen.

Op het examen kan de vraagformulering wel iets verschillen, maar ons proefexamen vaarbewijs is een zeer waarheidsgetrouwe weergave van wat je mag verwachten bij het examen vaarbewijs België.

Het verplicht praktijkexamen voor het behalen van het vaarbewijs

Bij CruiseTops zal je heel veel leren en je moet het “examen” voor het behalen van het vaarbewijs eerder zien als een evaluatie van je kunnen… zeker niets om stress over te hebben.

Op de praktijkdag zal je ook alle vaartechnieken uitgebreid zelf oefenen: aanmeren, noodstop, keren in kort bestek,… en nog heel wat theorie kunnen toetsen aan de praktijk.


Het resultaat van je praktijktest ontvang je onmiddellijk en voegen we instant toe aan je digitale kluis aanvraag vaardossier.


Een keuze voor datum praktijk en de mogelijkheden in weekend- of weekdagen:

Waarom je toch best het volgen van een theoretische cursus vaarbewijs België overweegt:

De leerstof die je moet kennen voor het beperkt en algemeen vaarbewijs België, is aanzienlijk uitgebreid. Naast alle regelgeving, zijn er ook heel wat technische termen die je onder de knie moet krijgen. Je zal ook berekeningen moeten maken met stroming en getijderegeling, navigatieleren, meteo, motortechniek, EHBO,…. pff, moet ik dat allemaal kennen: 80 % geeft het op bij zelfstudie en laat zijn licentie voor online studeren verlopen.

Bij de inschrijving voor elk examenonderdeel beperkt en aanvullend algemeen vaarbewijs België betaal je € 44. Herkansen is niet gratis en betaal je aan hetzelfde tarief. De slaagkans bij de eerste examenpoging is slechts 60 % bij zelfstudie.

Bij CruiseTops volg je decursus in zeer beperkte groep tot max. 15 deelnemers en je krijgt een persoonlijke begeleiding. De leerstof vaarbewijs wordt heel begrijpelijk gebracht met ingebouwde proefexamens, waarbij je heel veel kan oefenen en je krijgt er de examentips en ezelsbruggetjes om alles te onthouden extra bij. Tijdens de cursus wordt alle leerstof in detail uitgelegd, je zal dus heel wat meer informatie ontvangen en ook uitgebreider elke oefening kunnen maken, met instant feedback van je leraar.

Je verhoogt je slaagkans voor het examen vaarbewijs tot 98%.

Onze online leerstoftool is inbegrepen als je een theoretische cursus volgt bij CruiseTops! Je verkrijgt een persoonlijke toegangscode om 3 maanden onbeperkt online te studeren met alle onderwerpen en in functie van je geplande theoretisch examen vaarbewijs België.

Aanbod theorie simulator inbegrepen
Hoe lang is het vaarbewijs geldig België?

Het Belgisch vaarbewijs is levenslang geldig, ook je internationaal vaarbewijs

Wat kost afleggen van het examen vaarbewijs België?

Per examenonderdeel voor het behalen van het beperkt en algemeen vaarbewijs betaal je € 44,00  aan de overheid bij inschrijving.
Bij herkansing moet je opnieuw betalen.

Wat kost het vaarbewijs in België?

Kijk en vergelijk!De prijs van de opleidingen in België kan sterk variëren, meestal is er geen cursusmateriaal inbegrepen en zal men je op de cursus nog passer-en plotterset of zeekaarten laten aankopen.

Bij CruiseTops is dit in de opleiding vaarbewijs behalen voor België inbegrepen!De kosten voor het volgen van een theoretische cursus bedragen € 99,00 voor de opleiding beperkt vaarbewijs en € 185,00 voor de volledige opleiding beperkt en algemeen vaarbewijs .

De praktijktestdag kost € 195 voor een volledige dag les en het examen inbegrepen.

Het totaalpakket van je opleiding voor het behalen van het vaarbewijs theorie en praktijk bedraagt dus max. € 380,00 voor het meest complete vaarbewijs motor, inclusief het cursusmateriaal en afwerking van je praktijk.

Kan ik ook buiten de Belgische wateren varen?

Dat kan zeker.
We zetten je Belgisch vaarbewijs om naar het Internationaal vaarbewijs , waarmee je ook in de meeste landen van Europa mag varen.

Hoe verloopt het examen marifonie?

Examen: woensdagvoormiddag om 10u00
VHF-examen: 20 meerkeuzevragen
GMDSS-SRC: 33 meerkeuzevragen (10 VHF - 23 SRC)
Geen giscorrectie (dus alle vragen invullen)

Is het vaarbewijs België behalen moeilijk?

De leerstof die je moet kennen voor het behalen van het theoretisch examen van het vaarbewijs is bewerkelijk en er worden heel wat technische termen gebruikt.
Bovendien zal je oefeningen krijgen over navigatie, werken met verval en getijden en dien je ook de basisbegrippen van meteo en motortechniek te kennen.

In onze cursus met persoonlijke begeleiding wordt alles stap voor stap uitgelegd, we maken samen met jou alle oefeningen tot je alle leerstof kent en ook kan toepassen.

Slaagkans voor het examen voor het behalen van het vaarbewijs België 98% gegarandeerd.

Hou oud moet je zijn om het vaarbewijs België te halen?

Al de cursussen, zowel theorie als praktijk, zijn toegankelijk vanaf de leeftijd van 15 jaar. Je mag ook je theoretisch examen vaarbewijs en de praktijktest afleggen. Je vaarbewijs zelf ontvang je op de leeftijd van 16 jaar.

Optimaal voorbereiden op het Belgisch vaarbewijs : Onze online studiecombinatie

Deze theoretische cursus kan je volgen op diverse locaties:

  • In avondcursus: 1 avond per week in een cyclus van 3 avonden (beperkt) of 6 avonden (beperkt en algemeen vaarbewijs)
  • In dagcursus: op zaterdag en/of zondag in een cyclus van 1 ½ dag (beperkt) of 3 dagen (combi beperkt en algemeen vaarbewijs)
  • Naar keuze op locatie : Antwerpen – Mechelen – Leuven – Gent – Vilvoorde of Knokke/Cadzand.

Deze cursisten kozen voor CruiseTops voor het behalen van het vaarbewijs België of marifoonbrevet België en waren met glans geslaagd:

We zijn er, samen met onze enthousiaste instructeurs en partners, terecht fier op dat onze inzet en inspanning worden beloond met lovende recensies.

Rating icoon
Wát een ervaring ! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️Eerst en vooral, wil ik graag Nicole en Robert bedanken voor de top-begeleiding vóór, tijdens maar ook na de cursus. De steeds vriendelijke communicatie en enthousiasme hebben er zeker toe bijgedragen aan mijn mooie behaalde resultaten, zowel voor het BV als voor het AV. Ik ben echt super-blij met de mooie resultaten en kijk halsreikend uit naar mijn behaalde vaarbewijsjes. Ook van harte bedankt voor de superbegeleiding met alle aanvragen. En dan ‘onze’ Jo, de sympathieke topinstrucuteur voor de praktische proeven : 1000x dank, het was een keileuke, boeiende en onvergetelijke dag op het water met toffe mede-cursisten. Doe zo verder beste Toppers van CruiseTops ! En hopelijk tot snel…x
Meer lezen

Tonny V

Cursist

Rating icoon
"Ik zou graag de mensen van Cruisetops willen bedanken voor hun fantastische service!! Ik heb de cursus samen gevolgd met een vriend van mij op 3 zaterdagen en dit was heel aangenaam. De uitleg van Robert is goed en duidelijk. Ook de praktijkdag met Jo was heel leuk en leerrijk. Zelfs na de cursus staan ze klaar om uitleg te geven indien je dit nodig hebt via whatsapp of mail. Ik had vandaag men 2 examens en voor allebei geslaagd. Bedankt Robert, Nicole en Jo. Ik zal jullie zeker aanbevelen bij vrienden en kennissen."
Meer lezen

Nick Anthonissen

Cursist

Rating icoon
Gisteren een heerlijke dag gehad bij Cruisetops - maritiem centrum.Alle ins en outs van Marifonie geleerd voor het src-examen.‘s Ochtends gestart met de theorie. Dit was allesbehalve saai, want de lessen van Robert zijn doorspekt met humoristische anekdotes en aangrijpende verhalen.‘s Middags het praktijkgedeelte.Dit zit zo goed in elkaar dat ik totaal geen angst meer heb om met mijn marifoon aan de slag te gaan.We waren met een groep van 7, zodat iedereen ruim voldoende individuele aandacht kreeg.Ik wil de opleidingen van Cruisetops van harte bij iedereen aanbevelen, ook aan Nederlandse belangstellenden met nautische ambities.Nicole en Robert, hartelijk dank 🙏
Meer lezen
Rating icoon
"Wij hebben enorm veel bijgeleerd tijdens de praktijktestdag. Alles werd duidelijk uitgelegd en er was veel tijd voor oefeningen, tips en tricks! Ook voor en na de cursus staat Nicole steeds klaar met een antwoord op maat. Een echte aanrader voor wie van een vriendelijke en professionele service houdt!"
Meer lezen

Peter Van Eyndhoven

Cursist

Rating icoon
"Super leuke dag gehad tijdens het praktijk motorboot voor mijn algemeen vaarbewijs. Ook was de uitleg tijdens de theorielessen erg goed. Zeker aan te raden"
Meer lezen

Stijn Voeten

Cursist

Rating icoon
"Heel goede ervaring met onze lesgever Kristof. Hij heeft alles goed uitgelegd, meerdere keren indien nodig en had voldoende geduld. Aangename ervaring. De boot zelf was ook in orde en in goede staat. Beetje geluk met het weer, de zon was van de partij en geen regen. Weliswaar een snijdende wind, maar dat kon de pret niet bederven."
Meer lezen

Bianca Mortier

Cursist

Je kan ook je persoonlijk opleidingsplan opstellen, zodat je een handig overzicht krijgt van het te volgen traject:

Vragen?


Heb je nog vragen, administratief of over de cursus zelf, twijfel je welke studiemethode voor jou de juiste is, vragen over het online studeren, over het vaarbewijs behalen België?

24/7 online of vlot telefonisch bereikbaar voor al je administratieve kopbrekers
Docent voor alle theoretische opleidingen en hoofdexaminator van het praktijktestcentrum
verified_user

98 % slaagkans op al onze opleidingen

Hét aanspreekpunt voor PLEZIERVAART en PROFESSIONELE VAART, voor elk traject de gepaste opleiding!