Proefexamen vaarbewijs België

Proefexamen vaarbewijs België

In België behaal je het vaarbewijs door een theoretisch examen af te leggen bij de overheid een praktijktest af te leggen bij een erkend praktijktestcentrum.

Ben je al gestart met het bekijken van de leerstof theorie voor het Belgisch vaarbewijs?
Heb je al eens een cursus gevolgd, maar is de kennis van het vaarbewijs al wat weg?

Je wil waarschijnlijk je kennis testen om te achterhalen of je de leerstof al of nog onder de knie hebt en een proefexamen vaarbewijs afleggen?

Wel, goed nieuws! CruiseTops ontwikkelde online leerstof- en trainingsmodule voor het oefenen van proefexamens vaarbewijs, waarbij je je kennis en vaardigheden kan testen en waarbij je je beter kan voorbereiden voor het examen vaarbewijs, georganiseerd door de FOD Mobiliteit België.

Dit proefexamen vaarbewijs België, bestaat uit meer dan 650 kennis gerelateerde vragen uit het overheidsexamen voor het vaarbewijs.


Bij elke vraag in het proefexamen vaarbewijs, zal je de resultaten te zien krijgen met eventuele feedback over het juiste antwoord. Je kan oefenen per onderwerp of een proefexamen vaarbewijs afleggen zoals je dat ook op het overheidsexamen zal ervaren.

Bekijk het proefexamen
+ 5000 cursisten gingen je voor

En nog meer goed nieuws!

Deze ideale leerstoftool is inbegrepen als je een theoretische cursus volgt bij CruiseTops !
Je verkrijgt bij dit proefexamen vaarbewijs een persoonlijke toegangscode om 3 maanden onbeperkt te oefenen met alle onderwerpen en in functie van je geplande theoretisch examen vaarbewijs België.

Waarom proefexamen vaarbewijs van CruiseTops de ideale studietool is:

Op het overheidsexamen vaarbewijs krijg je per examenonderdeel beperkt en algemeen vaarbewijs slechts één uur tijd om alle 30 vragen te beantwoorden. De vragen worden multiple choice gesteld via de computer. Onze proefexamens zijn een nagebootste simulatie van hoe het examen zal verlopen. Op het examen kan de vraagformulering wel iets verschillen, maar ons proefexamen vaarbewijs is een zeer waarheidsgetrouwe weergave van wat je mag verwachten.

Aangezien je minstens 60 procent moet behalen (en minstens 50 procent per onderdeel), is het absoluut niet raadzaam om zonder voorbereiding aan het examen deel te nemen. Het proefexamen vaarbewijs is dus de ideale oefentool dus om je slaagkansen in te schatten.

Je kan de simulator aanschaffen voor de oefenperiode die je zelf wenst:

Verhoog je gegarandeerdeslaagkans voor het examen tot 98%

Voor het theoretisch examen vaarbewijs kan je je voorbereiden in zelfstudie of een cursus volgen bij CruiseTops die je door de persoonlijke begeleiding een slaagkans garandeert van 98% bij je eerste poging tot deelname aan het examen. Er is zeker een opleiding locatie in België in je buurt! Enkel de proefexamens vaarbewijs oefenen, raden we je zeker niet aan.

Tijdens de cursus wordt alle leerstof in detail uitgelegd, je zal dus heel wat meer informatie ontvangen en ook uitgebreider elke oefening kunnen maken, met instant feedback van je leraar.

Hulp nodig? Neem contact op en krijg persoonlijke begeleiding om  jouw vaarbewijs in België te behalen!

#1 in Vlaanderen - meer dan 5000 tevreden cursisten - 10/10 van onze klanten

Met de online training en proefexamens voor het vaarbewijs inbegrepen in onze cursus, ben je volledig examenklaar!

Deze theoretische cursus kan je volgen:

  • In avondcursus: 1 avond per week in een cyclus van 3 avonden (beperkt) of 6 avonden (beperkt en algemeen vaarbewijs)
  • In dagcursus: op zaterdag en/of zondag in een cyclus van 1 ½ dag (beperkt) of 3 dagen (combi beperkt en algemeen vaarbewijs)
  • Naar keuze op locatie : Antwerpen – Mechelen – Leuven – Gent – Vilvoorde of Knokke/Cadzand.
Een inschrijving voor een theorische examen voor het behalen van het vaarbewijs

Heb je al gedacht aan het verplicht praktijkexamen voor het vaarbewijs/de praktijktestdag in België? 

Bij CruiseTops zal je heel veel leren en je moet het “examen” eerder zien als een evaluatie van je kunnen… zeker niets om stress over te hebben. Op de praktijk dag zal je ook alle vaartechnieken uitgebreid zelf oefenen: aanmeren, noodstop, keren in kort bestek,… en nog heel wat theoriekunnen toetsen aan de praktijk.

 

Het resultaat van je praktijktest ontvang je onmiddellijk en voegen we instant toe aan je digitale kluis aanvraag vaardossier. Een keuze voor datum praktijk en de mogelijkheden in weekend- of weekdagen:

Deze cursisten kozen voor CruiseTops voor het behalen van het vaarbewijs België of marifoonbrevet Belgie en waren met glans geslaagd:

We zijn er, samen met onze enthousiaste instructeurs en partners, terecht fier op dat onze inzet en inspanning worden beloond met lovende recensies.

Rating icoon
Wát een ervaring ! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️Eerst en vooral, wil ik graag Nicole en Robert bedanken voor de top-begeleiding vóór, tijdens maar ook na de cursus. De steeds vriendelijke communicatie en enthousiasme hebben er zeker toe bijgedragen aan mijn mooie behaalde resultaten, zowel voor het BV als voor het AV. Ik ben echt super-blij met de mooie resultaten en kijk halsreikend uit naar mijn behaalde vaarbewijsjes. Ook van harte bedankt voor de superbegeleiding met alle aanvragen. En dan ‘onze’ Jo, de sympathieke topinstrucuteur voor de praktische proeven : 1000x dank, het was een keileuke, boeiende en onvergetelijke dag op het water met toffe mede-cursisten. Doe zo verder beste Toppers van CruiseTops ! En hopelijk tot snel…x
Meer lezen

Tonny V

Cursist

Rating icoon
"Ik zou graag de mensen van Cruisetops willen bedanken voor hun fantastische service!! Ik heb de cursus samen gevolgd met een vriend van mij op 3 zaterdagen en dit was heel aangenaam. De uitleg van Robert is goed en duidelijk. Ook de praktijkdag met Jo was heel leuk en leerrijk. Zelfs na de cursus staan ze klaar om uitleg te geven indien je dit nodig hebt via whatsapp of mail. Ik had vandaag men 2 examens en voor allebei geslaagd. Bedankt Robert, Nicole en Jo. Ik zal jullie zeker aanbevelen bij vrienden en kennissen."
Meer lezen

Nick Anthonissen

Cursist

Rating icoon
Gisteren een heerlijke dag gehad bij Cruisetops - maritiem centrum.Alle ins en outs van Marifonie geleerd voor het src-examen.‘s Ochtends gestart met de theorie. Dit was allesbehalve saai, want de lessen van Robert zijn doorspekt met humoristische anekdotes en aangrijpende verhalen.‘s Middags het praktijkgedeelte.Dit zit zo goed in elkaar dat ik totaal geen angst meer heb om met mijn marifoon aan de slag te gaan.We waren met een groep van 7, zodat iedereen ruim voldoende individuele aandacht kreeg.Ik wil de opleidingen van Cruisetops van harte bij iedereen aanbevelen, ook aan Nederlandse belangstellenden met nautische ambities.Nicole en Robert, hartelijk dank 🙏
Meer lezen
Rating icoon
"Wij hebben enorm veel bijgeleerd tijdens de praktijktestdag. Alles werd duidelijk uitgelegd en er was veel tijd voor oefeningen, tips en tricks! Ook voor en na de cursus staat Nicole steeds klaar met een antwoord op maat. Een echte aanrader voor wie van een vriendelijke en professionele service houdt!"
Meer lezen

Peter Van Eyndhoven

Cursist

Rating icoon
"Super leuke dag gehad tijdens het praktijk motorboot voor mijn algemeen vaarbewijs. Ook was de uitleg tijdens de theorielessen erg goed. Zeker aan te raden"
Meer lezen

Stijn Voeten

Cursist

Rating icoon
"Heel goede ervaring met onze lesgever Kristof. Hij heeft alles goed uitgelegd, meerdere keren indien nodig en had voldoende geduld. Aangename ervaring. De boot zelf was ook in orde en in goede staat. Beetje geluk met het weer, de zon was van de partij en geen regen. Weliswaar een snijdende wind, maar dat kon de pret niet bederven."
Meer lezen

Bianca Mortier

Cursist

Vragen?


Neem vrijblijvend contact op met een expert voor al je bijkomende vragen

24/7 online of vlot telefonisch bereikbaar voor al je administratieve kopbrekers
Docent voor alle theoretische opleidingen en hoofdexaminator van het praktijktestcentrum
verified_user

98 % slaagkans op al onze opleidingen

Hét aanspreekpunt voor PLEZIERVAART en PROFESSIONELE VAART, voor elk traject de gepaste opleiding!