Waarom het vaarbewijs halen België ?

Waarom het vaarbewijs halen België ?

Wil je in België een boot besturen die langer is dan 15 meter, dan moet je een vaarbewijs hebben en bovendien minimaal 16 jaar oud zijn. Ook voor elke boot die in België sneller vaart dan 20 kilometer per uur, zoals een Jetski of waterscooter, is steeds een stuurbrevet nodig. 

Voor alle andere boten is het uiteraard raadzaam om in België goed voorbereid op het water te gaan: met kennis van alle reglementering en van de juiste technieken.

Veilig op het water in België = Belgisch vaarbewijs op zak… check!

Ontvang gratis een opleidingsplan op maat
+ 5000 cursisten gingen je voor

Nooit te jong om te leren in België!

Leren varen is geen hobby voor later. Ook al is een boot kopen in België een droom die heel ver weg ligt, als je er jong aan begint dan krijg je heel snel de microbe van het varen te pakken en isde leerstof vaarbewijs voor jou misschien gesneden koek.

Je leert niet alleen hoe een boot werkt en hoe hij wordt bestuurd, je zal ook een aantal skills trainen, leren hoe je moet aanmeren, regelgeving van België op het waterleren kennen… het kan alleen maar je kennis verrijken en het geeft je misschien een boost om, wie weet… een maritieme loopbaan te beginnen.

Eenmaal het Belgisch vaarbewijs op zak zal je het varen nooit afleren, je zal steeds zin hebben om meer op het water te gaan, jezelf te bekwamen in technieken en je enthousiasme zal misschien andere vrienden aansteken… niets is zo verrijkend als samen dezelfde hobby op het water te beoefenen.

Je kan de cursus vaarbewijs starten en je Belgisch vaarbewijs halen vanaf de leeftijd van 15 jaar.

En nog meer goed nieuws!

Deze ideale leerstoftool is inbegrepen als je een theoretische cursus volgt bij CruiseTops !
Je verkrijgt bij dit proefexamen vaarbewijs een persoonlijke toegangscode om 4 weken onbeperkt te oefenen met alle onderwerpen en in functie van je geplande theoretisch examen vaarbewijs België.

Verhoog je gegarandeerde slaagkans voor het examen tot 98%

Heb je het even gehad met de “ratrace” en denk je stilaan aan genieten en vooral dingen doen waar je zin in hebt? Het vaarbewijs halen in België bijvoorbeeld? Leren varen en proeven van de vrijheid die je in België op het water vindt is dan voor jou misschien de nieuwe uitdaging.

Lijkt het jou nogal bewerkelijk? Terug op de schoolbanken, technieken aan leren, in de weer met touwen… Dat komt allemaal goed… bij CruiseTops begeleiden we je met een persoonlijke aanpak voor het halen van het vaarbewijs in België.

We zoeken samen met jou uit waar je wil gaan varen: gaat je interesse uit naar kust of binnenwateren, naar motorboot of zeilboot? Start jouw vaaravontuur met ons! We begeleiden je met veel plezier bij de keuze van de juiste opleiding en garanderen een slaagkans van 98% bij het volgen van een theoretische opleidingen 99% bij onze praktijktestdag.

Stel je persoonlijk opleidingsplan samen:

Grasduin tussen ons aanbod van theoretische opleidingen vaarbewijs in avond- of weekendonderwijs in België:

Kijk wat we voor jou in petto hebben op een dag “lerenvaren”, praktijkexamen vaarbewijs inbegrepen:

Deze cursisten kozen voor CruiseTops voor het behalen van het vaarbewijs België of marifoonbrevet Belgie en waren met glans geslaagd:

We zijn er, samen met onze enthousiaste instructeurs en partners, terecht fier op dat onze inzet en inspanning worden beloond met lovende recensies.

Rating icoon
Wát een ervaring ! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️Eerst en vooral, wil ik graag Nicole en Robert bedanken voor de top-begeleiding vóór, tijdens maar ook na de cursus. De steeds vriendelijke communicatie en enthousiasme hebben er zeker toe bijgedragen aan mijn mooie behaalde resultaten, zowel voor het BV als voor het AV. Ik ben echt super-blij met de mooie resultaten en kijk halsreikend uit naar mijn behaalde vaarbewijsjes. Ook van harte bedankt voor de superbegeleiding met alle aanvragen. En dan ‘onze’ Jo, de sympathieke topinstrucuteur voor de praktische proeven : 1000x dank, het was een keileuke, boeiende en onvergetelijke dag op het water met toffe mede-cursisten. Doe zo verder beste Toppers van CruiseTops ! En hopelijk tot snel…x
Meer lezen

Tonny V

Cursist

Rating icoon
"Ik zou graag de mensen van Cruisetops willen bedanken voor hun fantastische service!! Ik heb de cursus samen gevolgd met een vriend van mij op 3 zaterdagen en dit was heel aangenaam. De uitleg van Robert is goed en duidelijk. Ook de praktijkdag met Jo was heel leuk en leerrijk. Zelfs na de cursus staan ze klaar om uitleg te geven indien je dit nodig hebt via whatsapp of mail. Ik had vandaag men 2 examens en voor allebei geslaagd. Bedankt Robert, Nicole en Jo. Ik zal jullie zeker aanbevelen bij vrienden en kennissen."
Meer lezen

Nick Anthonissen

Cursist

Rating icoon
Gisteren een heerlijke dag gehad bij Cruisetops - maritiem centrum.Alle ins en outs van Marifonie geleerd voor het src-examen.‘s Ochtends gestart met de theorie. Dit was allesbehalve saai, want de lessen van Robert zijn doorspekt met humoristische anekdotes en aangrijpende verhalen.‘s Middags het praktijkgedeelte.Dit zit zo goed in elkaar dat ik totaal geen angst meer heb om met mijn marifoon aan de slag te gaan.We waren met een groep van 7, zodat iedereen ruim voldoende individuele aandacht kreeg.Ik wil de opleidingen van Cruisetops van harte bij iedereen aanbevelen, ook aan Nederlandse belangstellenden met nautische ambities.Nicole en Robert, hartelijk dank 🙏
Meer lezen
Rating icoon
"Wij hebben enorm veel bijgeleerd tijdens de praktijktestdag. Alles werd duidelijk uitgelegd en er was veel tijd voor oefeningen, tips en tricks! Ook voor en na de cursus staat Nicole steeds klaar met een antwoord op maat. Een echte aanrader voor wie van een vriendelijke en professionele service houdt!"
Meer lezen

Peter Van Eyndhoven

Cursist

Rating icoon
"Super leuke dag gehad tijdens het praktijk motorboot voor mijn algemeen vaarbewijs. Ook was de uitleg tijdens de theorielessen erg goed. Zeker aan te raden"
Meer lezen

Stijn Voeten

Cursist

Rating icoon
"Heel goede ervaring met onze lesgever Kristof. Hij heeft alles goed uitgelegd, meerdere keren indien nodig en had voldoende geduld. Aangename ervaring. De boot zelf was ook in orde en in goede staat. Beetje geluk met het weer, de zon was van de partij en geen regen. Weliswaar een snijdende wind, maar dat kon de pret niet bederven."
Meer lezen

Bianca Mortier

Cursist

Vragen?


Neem vrijblijvend contact op met een expert voor al je bijkomende vragen

24/7 online of vlot telefonisch bereikbaar voor al je administratieve kopbrekers
Docent voor alle theoretische opleidingen en hoofdexaminator van het praktijktestcentrum
verified_user

98 % slaagkans op al onze opleidingen

Hét aanspreekpunt voor PLEZIERVAART en PROFESSIONELE VAART, voor elk traject de gepaste opleiding!