Behaal je vaarbewijs makkelijk en snel in de regio Gooik
Je moet een vaarbewijs halen in Gooik om een boot zelfstandig te besturen. Laat je al zeker niet leiden door 'snelcursus' of 'cursus in slechts twee dagen'. De te kennen leerstof is uitgebreid en vraagt het veelvuldig maken van toepassingen om alle kennis te beheersen.
Met meer dan 10 jaar ervaring weten we bij CruiseTops van aanpakken. We voorzien opleidingen op maat om je gewenste vaarbewijs te behalen.
- Méér dan 98% slaaggarantie!
- Lessen in kleine groep (max.15p)
- Erkend door de FOD Mobiliteit
- Erkend praktijktestcentrum CPC017
Waneer moet je een vaarbewijs halen in Gooik?
Je moet een vaarbewijs halen Gooik wanneer je een boot wil besturen die langer is dan 15 meter of sneller kan varen dan 20 km/u. Hieronder enkele algemene richtlijnen per vaarvoertuig:
- Jetski: voor een jetski heb je een vaarbewijs nodig. Deze gaat namelijk al snel harder dan 20 km/u.
- Sloep: voor een sloep heb je doorgaans geen vaarbewijs nodig.
- Speedboot: een speedboot kan doorgaans harder dan 20 km/u. Je hebt in dat geval een vaarbewijs nodig.
- Stalen motorcruisers: de zogenaamde waterverplaatsers of traaglopers halen geen topsnelheid van 20 km/u. Je hebt enkel een vaarbewijs nodig indien ze langer zijn dan 15 meter.
- Snelle motorboot: een snelle motorboot of motorjacht gaat al gauw harder dan 20 km/u. Je hebt in dat geval een vaarbewijs nodig. Dit geldt ook als je gaat voor bootverhuur.
- Zeilboot: een zeilboot die op motor vaart gaat niet sneller dan 20 km/u. Is de zeilboot 15 meter of langer, dan heb je wel een vaarbewijs nodig.
- RIB of ander soort rubberboot met motor: De meeste RIB's van een bepaalde lengte hebben een groter motorvermogen waardoor deze dus sneller varen dan 20 km/u. Je hebt in dat geval een vaarbewijs nodig.
Hoe haal ik mijn vaarbewijs in Gooik?
- Je volgt een theoretische opleiding bij CruiseTops in de regio van Gooik in voorbereiding van het examen bij de overheid
- Kies je opleiding uit het aanbod aan locaties, zowel in avond- als weekendopleiding
- Je volgt een praktijktestdag bij een erkend praktijktestcentrum zoals CruiseTops
- Je dient te slagen voor het theoretisch examen beperkt en/of algemeen stuurbrevet
CruiseTops verzorgt alle administratie om je vaarbewijs, stuurbrevet of ICC aan te vragen.
Meer dan 300+ gingen je voor met het behalen van een vaarbewijs in de regio Gooik
We zijn er, samen met onze enthousiaste instructeurs en partners, terecht fier op dat onze inzet en inspanning worden beloond met lovende recensies uit Gooik.
Tonny V
Cursist
Nick Anthonissen
Cursist
Jan van den Berge
Cursist
Peter Van Eyndhoven
Cursist
Stijn Voeten
Cursist
Bianca Mortier
Cursist
Enkele aandachtspunten bij het behalen van je vaarbewijs in Gooik
Om je vaarbewijs te halen in Gooik moet je een examen afleggen. De eerste stap is het aanmaken van een examendossier. Je dossier wordt voorgelegd aan de representatieve watersportfederatie voor aanvraag van het vaarbewijs, stuurbrevet of ICC. Daarna maak je afspraak bij het examencentrum naar keuze en betaal je het inschrijvingsgeld voor het examen (rechstreeks aan de FOD Mobiliteit).
Heb je hulp nodig bij de inschrijving van je examen stuurbrevet? Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.
Het ICC (International Certificate for operators of pleasure Craft) is een internationaal vaarbewijs dat in de meeste Europese landen wordt erkend. Om een Belgisch ICC te bekomen volstaat het om Belg te zijn of een officieel verblijfsadres in België te hebben en over een gepast Belgisch vaarbewijs of stuurbrevet te beschikken. Het ICC is levenslang geldig.
Het examen kan je afleggen op volgende locaties bij de overheid:
Berchem (Posthoflei 5, 2600 Antwerpen, Berchem): dinsdag en donderdag, 09.00 - 12.00 u en 13.00 - 16.00 u.
Brussel (Vooruitgangstraat 56, 1210 Brussel): donderdag, 09.00-12.00 u en 13.00 - 16.00 u.
Oostende (Natiënkaai 5, 8400 Oostende): dinsdag en woensdag, donderdag (tijdelijk) 09.30 - 12.00 u en 13.30 - 15.30 u.
Namen (Rue des Bourgeois 7 – Bloc A, 5000 Namur): maandag, 10.00 - 12.00 u en 13.00 - 15.00 u.
Om je vaarbewijs te behalen, moet je minimum 16 jaar oud zijn. Je kan wel al aan de theoretische cursus deelnemen vanaf de leeftijd van 15 jaar. Het vaarbewijs wordt dan uitgereikt bij het bereiken van de leeftijd van 16 jaar.
Een vaarbewijs of stuurbrevet is levenslang geldig. Je hoeft het dus niet te hernieuwen.
Op het theoretisch examen kan je je zeer goed voorbereiden met onze interactieve cursus en bijhorende examenvragen en oefeningenHet volgen van een cursus is niet verplicht, maar wel sterk aan te raden omwille van de complexiteit van de termen en de diverse toepassingen op berekeningen en kaartpassen.
Het vaarbewijs dat je nodig hebt op zee, is afhankelijk van het type vaartuig dat je wil besturen en het gebied waar je gaat varen. Op onze theoretische cursus voor het vaarbewijs leggen we de verschillende vaargebieden uit met het daartoe benodigde vaarbewijs, stuurbrevet of internationaal vaarbewijs, het zogenaamde ICC.
Hoedt je voor de illegale praktijken waarbij vaarbewijzen met registratie op websites worden aangeboden. Een Belgisch vaarbewijs kan enkel worden afgeleverd door de FOD-Mobiliteit. De boetes voor namaak zijn hoog en er is strenge controle.